ALİMOĞLU VAKFI'NIN DESTEKLEDİĞİ "AFET HAZIRLIK KURSU" PROGRAMLARI TAMAMLANDI



Alimoğlu Vakfı'nın Desteklediği "Afet Hazırlık Kursu" Programları Tamamlandı 

Ülkemizin jeolojik risklerle iç içe olduğu bir coğrafyada bulunması nedeniyle afetlere yönelik proje ve faaliyetlere hassasiyetle yaklaşıyoruz. 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak, ülkemizi derinden etkileyen bu büyük felaket sonrasında afetlerle mücadele etme kapasitesinin ve koordinasyonun güçlendirilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, MASAM koordinasyonunda, AFAD ve UMKE-DER iş birliği ile gerçekleştirilen birinci “Afete Hazırlık Kursu” programı 11 Eylül 2023 tarihinde tamamlandı. Programda afet bilinci ve farkındalığının artırılması hedeflenerek, katılımcıların doğal afetlere karşı etkin müdahale becerileri kazanmalarını amaçlandı. “Afet Hazırlık Kursu” programının ikincisi ise 5 Şubat 2024 tarihinde düzenlendi.

Programa katılarak tecrübelerini ve bilgilerini katılımcılarla paylaşan MASAM başkanı, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Prof. Dr. Behçet Al, Doç. Dr. Kurtuluş Açıksarı, Doç. Dr. Zeynep Bilgi, Doç. Dr. Görkem Alper Solakoğlu, Dr. Ahmet Cumhur, Dr. Emine Ünal, Paramedik Musa Oyuktaş, Paramedik Ozancan Ertaş, Paramedik Fidan Kurt ve Afet Yönetim Uzmanı Erkan Kaya ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederiz.

Uzman isimlerin katılımıyla gerçekleşen bu değerli programların yanı sıra, afetlere karşı farkındalığın ve etkin müdahale kapasitesinin artırılmasına yönelik iş birliklerimize devam edeceğiz…

Paylaş:
13 Şub 2024