ALİMOĞLU VAKFI'NIN KATKILARIYLA SOMALİLAND PEDİATRİ DOKTORLARINA KAVUŞTU

Alimoğlu Vakfı'nın Katkılarıyla Somaliland Pediatri Doktorlarına Kavuştu

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı bünyesinde taşıdığı misyonla, ulusal alandaki projelerinin yanı sıra dünyada; eğitim, sağlık, kültür ve bilim alanlarında birçok projeyi hayata geçirmeye ve desteklemeye devam ederek toplumlara sürdürülebilir katkıda bulunuyor.

MASAM koordinatörlüğünde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Somaliland Franzt Fanon Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Pediatri Uzmanlık Eğitimi” programı Alimoğlu Vakfı tarafından desteklendi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahri Ovalı’nın koordinatörlüğünü yaptığı programa, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı öğretim üyeleri, asistanları ve diğer personeller katkı sağladı.

Prof. Dr. Fahri Ovalı yaptığı açıklamada: “Uzmanlık eğitimini tamamlayan 7 doktor, Somaliland tarihinde ilk kez, “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı” olma yetkisini kazandı. Uzmanlık eğitimi programını tamamlayarak “Pediatrist” unvanını alan biri kadın 7 uzmanın göreve başlamasıyla birlikte, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan erken yaşta çocuk ölümleri ve sakatlık oranlarında önemli ölçüde azalma bekliyoruz.” dedi.

MASAM Başkanı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu: “Başta Afrika olmak üzere dünyada sağlık alanında ihtiyaç duyulan bütün bölgelerde çalışmalarımız devam edecektir. Programa katkıda bulunan tüm taraflara teşekkür ederim.” dedi.

Paylaş:
19 Şub 2024