MedjrCongress 7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

 

7.Kez Düzenlenen MedjrCongress Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi “Ölüm ve Yaşam Arasında” Temasıyla Gerçekleşti

 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından her yıl düzenlenen ulusal tıp öğrenci kongresi “MedjrCongress” 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Güney Kampüs Aşıkpaşa Konferans Salonunda gerçekleşti. Alanında uzman birçok konuşmacı, sosyal etkinlikler, seçilmiş bildiriler ve atölye çalışmalarının yer aldığı etkinlikte Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak sponsorlar arasında yer aldık.

Ülkemizin dört bir yanından gelen tıp öğrencilerini bilimle ve bilgiyle buluşturmayı amaçlayan MedjrCongress ile başarılı isimlerden tecrübe ve bilgi aktarımı yapılmakta, düzenlenen atölyelerle öğrencilerin klinik ve laboratuvar becerilerinin arttırılması hedeflenmektedir. Tıp öğrencilerinin yaptıkları bilimsel araştırmalar, hakemli değerlendirmenin ardından kongreye kabul edilmekte, bu çalışmaların sözlü veya poster sunumu şeklinde sunulabilmeleri sağlanmaktadır.

Kongre koordinatörü Prof. Dr. Orhan ALİMOĞLU açılış konuşmasında kongreye katılan öğrencilere hitabında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili öğrenciler; tıp, insana dair bilimlerin en zahmetlilerindendir ama insana dair en derli toplu bilgi birikimidir. Yüzlerce yıldır bu mesleğe gönül vermiş büyüklerimizin, hocalarımızın izinden giderek, insanlığın ortak birikimi olan bu bilgi denizine bir damlacık olsun katkı vermekten daha büyük bir onur, yaşamı anlamlı kılan daha önemli bir çaba bilmiyorum.

Çekilen sıkıntılar, elde edilen başarıların yanında bir gül dikeni gibidir. Gülün açtığını görmek, kokusunu içine çekip, o güzelliği hissetmek toprağı eşeleyip, çapalamaya değiyor işte. Emek olmadan, çabalamadan başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bir insan nereye gittiğini ne kadar biliyorsa o kadar ilerler. Sizler gittiğiniz yolu kendiniz seçtiniz ve gideceğiniz yolda da yolunuz hep açık olsun.

Her günün, her anın insana verilmiş büyük bir armağan, büyük bir fırsat olduğu bilinciyle, içten bir teşekkür ve tebessümle yaşayın.

“Ölüm ve Yaşam Arasında” öyle işler/çalışmalar yapın ki dünyadaki herkesin yararına olsun. Tüm insanlığın kalbine, zihnine dokunsun. Bilginin ve tecrübenin olduğu yerde başarı da bir güneş gibi doğar. O yüzden kendiniz için yaptığınız her şey ülkeniz için hatta tüm insanlık için yapılmış sayılır.”

Paylaş:
29 May 2023