Burslar

ALİMOĞLU SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURU DUYURUSU

Aşağıda yer alan, hazırlık veya hazırlık bulunmayan bölümlerde 1. Sınıfta okuyan lisans öğrencilerine 2024 – 2025 eğitim öğretim döneminde burs verilecektir.

Belirtilen koşulları taşıyan başvuru sahiplerinin başvuruları değerlendirilecek, burs almaya hak kazananlar Kasım ayının ilk haftasında ilan edilecektir.

Burs Verilecek Lisans Programları

• Beslenme ve Diyetetik
  • Biyoloji
  • Biyomedikal Mühendisliği
  • Biyomühendislik
  • Biyoteknoloji
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Eczacılık Fakültesi
  • Genetik ve Biyomühendislik
  • Gıda Mühendisliği
  • Kimya
  • Kimya Mühendisliği
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • Tıp Fakültesi

Genel Koşullar

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. 2024 yılı üniversite giriş sınavında, yerleştiği bölüm puanında ilk 100.000’e girmiş olmak,
  3. Üniversite hazırlık veya hazırlık bulunmayan bölümlerde 1. Sınıf öğrencisi olmak, bulunduğu sınıfta sınıf tekrarı yapmıyor olmak,

Yukarıda belirtilen koşulları taşımayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Diğer Hususlar

Vakfımızın mali kaynakları dahilinde üniversitede eğitim gören öğrencilerimize yönelik vermiş olduğumuz burslar, Ekim-Haziran ayları arasında 9 aylık (Kasım ayında çift ödeme) burs ödemesi olup, burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder. Sonraki yıllarda öğrencinin bursunun devam etmesi için, öğrencinin bir üst sınıfa geçmiş olması, alttan dersinin bulunmaması koşulu aranır. Bu koşulları sağlayamayan öğrencinin bursu kesilir. Ayrıca herhangi bir sebep olmaksızın Vakıf vermiş olduğu bursu sonlandırma hakkına sahiptir. Verilmiş olan burs, öğrenciye müktesep hak sağlamaz.

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı burs başvurularını değerlendirirken iki temel kriteri gözetir: Başarı ve gelir durumu. Bu iki kriter doğrultusunda öğrencinin burs başvuru formuna girmiş olduğu bilgilerin doğruluğu teyit edilir. Öğrencinin başvuru formunda girmiş olduğu bilgilerde yanlış ve yanıltıcı bilgiler bulunması halinde müracaat değerlendirmeye alınmaz. Bu kapsamda burs müracaat formundaki referans bölümüne öğrenci hakkında objektif bilgi verecek kişilerin yazılması adayın puanlamasında önemli role sahiptir. Birinci dereceden aile üyelerinin veya yakın arkadaşların referans yazılması durumunda öğrencinin referans puan çarpanı düşük olarak değerlendirilecektir. Herhangi bir şekilde öğrencinin girmiş olduğu bilgilerin doğru olmadığı burs verilmeye başlandıktan sonra anlaşılması halinde, öğrencinin bursu kesilir ve kendisine ödenen bursun geri iadesi kanuni yollardan istenir.

1 Ekim 2024 tarihine kadar müracaatlar sadece web sitesi üzerinden kabul edilecektir.

UYARI VE BİLGİLENDİRME!

İnternet ortamında, bazı sosyal medya uygulamalarında Alimoğlu Vakfı’nın adı kullanılarak sahte burs başvuru linkleri oluşturulmaktadır.

Vakfımızın burs başvuruları yalnızca https://alimogluvakfi.org/ adresinden 1 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edilecektir. Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’ndan öğrenciler ile sadece vakfın resmi mail hesapları üzerinden iletişim kurulmaktadır. Sosyal medya üzerinden hiçbir şekilde öğrenciler ile bir iletişim kanalımız mevcut değildir.

Herhangi bir mağduriyet oluşmaması açısından, bu türden girişimlere itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan öğrencilerin [email protected] mail adresiyle iletişime geçmesini rica ediyoruz.

Hukukçularımız konuya ilişkin gerekli yasal girişimlere karşı hazır olup, art niyetli kişilere yönelik kararlı takibimiz devam edecektir!

ALİMOĞLU SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI