“KİTAP GİBİ ŞEHİRLER” OKUL KÜTÜPHANELERİ PROJESİ

“Kitap Gibi Şehirler” Okul Kütüphaneleri Projemizin İlk Kütüphanesi Elazığ’da Açıldı

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, okulların eğitim altyapılarının güçlendirilmesine katkı sunmak, daha çok öğrencinin daha fazla kitaba erişimini sağlamak üzere “Kitap Gibi Şehirler” okul kütüphaneleri projesi kapsamındaki ilk kütüphanesini 8 Haziran 2023 Perşembe günü Elazığ’ın Karakoçan ilçesindeki İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açtı.

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Selman ALİMOĞLU’nun katıldığı törende, gazeteci ve yazar Mustafa EKİCİ öğrenciler için “Kitap ve Medeniyet” konulu konferans verdi. Selman ALİMOĞLU, açılışta yaptığı konuşmada; “Kitap gerçekten çok önemli, biz geçmişten öğrendiğimiz her şeyi kitaplardan, kütüphaneden öğrendik. Gelecek nesillere de öğrendiklerimizi aktarmanın en temel araçlarından bir tanesi kütüphaneler ve kitaplardır. Bu bilinçle Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak tüm Türkiye’de kütüphane projesini başlattık. Önceliği deprem bölgesindeki okullarımıza verdik. Bu projeyi yaygınlaştırarak, her yıl sayısının artmasını, “Alimoğlu Vakfı Kütüphaneleri”nin tüm şehirlerde açılmasını planlıyoruz. Okulların ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan kütüphane projesi, ilgili illerdeki milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda yürütülmektedir” ifadelerinde bulundu.

Karakoçan Kaymakamı Abdullah ŞAHİN yaptığı konuşmada; “Bugün Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın ilçemize kazandırdığı kütüphanenin açılışını yapıyoruz. İnşallah ilçemize nice kütüphaneler ve daha da büyüterek okullar yapma fırsatını da bulurlar. Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı adına Selman ALİMOĞLU’na şükranlarımı sunuyorum, sağ olsun var olsunlar” dedi.

Açılışa, Karakoçan Kaymakamı Abdullah ŞAHİN, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Sadık TATAR, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur DOĞAN, İlçe Emniyet Müdürü Tevrat YAZAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes KAYA, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"SAĞLIKLI BİR FİKRİM VAR" Lisans Öğrencileri Proje Yarışması Başvuruları Açıldı!

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, Orzaks İlaç ve İstanbul Üniversitesi- İstanbul Tıp Fakültesi iş birliği ile hazırlanan “Sağlıklı Bir Fikrim Var” lisans öğrencileri proje yarışması başvuruları açıldı!

Genç yeteneklere, sağlık alanındaki inovatif fikirlerini sergilemelerine olanak tanıyan bir platform sunmayı hedefliyoruz. Web sitemizde yer alan “Projeler” menüsüne tıklayarak, detaylara ulaşabilirsiniz. 

Başvuru için tıklayınız. 

Başvurular 14 Eylül 2024 tarihine kadar kabul edilecektir.