AFETLERE YÖNELİK EĞİTİMLERİMİZ

 

Afetlere Yönelik Projelerimizle

Fayda ve Farkındalık İçin Çalışıyoruz

 

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, Doğu ve Güneydoğu’da 11 ilimizi etkileyerek ülkemizi yasa boğan büyük depremler sonrasında afet bölgelerine yardımda bulunarak, fayda amaçlı proje ve faaliyetler için çalışmalar başlattık.

Ülkemizin jeolojik yapısı ve fay kuşağında yer alan coğrafi konumu sebebiyle deprem başta olmak üzere, çeşitli doğal afetlere her an hazırlıklı olunmasının gereğini ve önemini bir kez daha benimsediğimiz bu günlerde, vakfımız tarafından afet bilinci ve farkındalığı kazanılması konusunda da adımlar atılmıştır.

Vakfımızın çalışma alanında bulunan eğitim misyonu ile “Afet Farkındalığı”, “Afetlerde Kurtarma”, “Afetlerde Tahliye”, “Afetlerde Acil Tıbbi Müdahale” eğitimleri Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde, ilk etapta Orzaks İlaç ve bağlı diğer iştiraklerin çalışanlarına yönelik yapılacaktır.

Eğitimler ile afet öncesi farkındalığın pekiştirilmesi, afet sonrası evrede alınacak aksiyonlara katılacak gönüllülerin donanımlı olarak topluma kazandırılması ve afet sonrası faaliyetlerde aktif rol almak amaçlanmaktadır. Eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verilecek olup, eğitimlere katılmak isteyenler [email protected] mail adresi üzerinden başvurularını yapabilirler. Eğitim takvimi web sayfamızdan ilan edilecektir.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte yaralarımızı hep birlikte sarmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Paylaş:
12 Nis 2023